Nieuwe sappen, verrassende smaken!
- Lust & Last

- 20 okt
- 1 minuten om te lezen
Met de oogst van bessen uit het voedselbos maken we de heerlijkste sappen. We persen appels, appels met peren, pruimen en druiven. Dit jaar hebben we 3 nieuwe varianten geperst; sap met duindoorn, met bramen en met zwarte bessen.
APPEL-ZWARTE BES
De eerste echte oogst uit het voedselbos dit jaar; de zwarte bes 'Black Marble'. De donker-rode kleur van het sap is te danken aan bijna zwarte bessen. Heerlijk sap. Helaas nog geen grote volumes, maar we weten wat ons volgend jaar te doen staat.
85% Appel - 15% Zwarte Bes
APPEL-BRAAM
Een voltreffer. Heerlijke frisse smaak en dieprode kleuren.
De bramen van de hofstede laten zich goed mengen met Appels. Sap met een zoet-zure smaak met aromatische tinten. De braam geeft het sap ook een mooie donkere kleur.
85% Appel - 15% Braam
APPEL-DUINDOORN
De duindoorn doet het goed in het Voedselbos. Deze nazomer was er voldoende oogst om de bessen te verwerken in ons sap.
De zure smaak van de duindoornbessen gaat goed samen met zoete appels. Resultaat: heerlijk sap en nog gezond ook; rijk aan vitamine c en omega vetzuren.
90% Appel -10% duindoorn












