top of page

vr 22 sep

|

Sommelsdijk

Benjamin Herman

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie.

Benjamin Herman
Benjamin Herman

Tijd en Locatie

22 sep 2023, 20:00

Sommelsdijk, Kokseweg 6, 3245 LA Sommelsdijk, Nederland

Over het evenement

"Nostalgia Blitz" is een plaat die voortkomt uit een wilde verzameling ideeën en invloeden, met als rode draad het geluid van altsaxofonisten als James Chance, Xero Slingsby en John Lurie. “Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. Naast een overvloed aan gladde saxhelden had je in de jaren 80 ook individuen als James Chance, John Lurie, Xero Slingsby en niet in de laatste plaats Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Hun muziek draaide niet zozeer om vaardigheden maar om ideeën en energie. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed op mijn muziek. Nostalgia Blitz is wederom een poging de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan een aantal van mijn jeugdhelden te brengen.”  vertelt Benjamin Herman.

Live bezetting:

Saxofoon: Benjamin Herman

Bas: Thomas Pol

Drums: Jimmi Hueting

Tickets

  • Benjamin Herman

    Twee ras muzikanten die hun sporen wel hebben verdiend in de muziek en eindelijk hun vriendschap hebben omgezet in een prachtig theaterconcert. Hun wederzijdse liefde voor o.a. Joni Mitchel, Chick Corea, Randy Newman brengt hen tot dit bijzondere concert dat zweeft tussen jazz en pop. Door de ambiance van het poldertheater van Hofstede Lust & Last krijgt dit concert nog een extra dimensie.

    € 20,00
    +€ 0,50 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share This Event

bottom of page