top of page

za 29 apr

|

Sommelsdijk

JAZZ IN DE POLDER

Jewish Jazz. Gershwin, Berlin, Goodman, Stan Getz, Brubeck zijn legendarische namen in de jazzwereld en wereldwijd bekend. Zaterdag 29 april zullen deze jazzklassiekers te horen zijn in het Poldertheater van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk.

JAZZ IN DE POLDER
JAZZ IN DE POLDER

Tijd en Locatie

29 apr 2023, 20:00

Sommelsdijk, Kokseweg 6, 3245 LA Sommelsdijk, Nederland

Over het evenement

JAZZ IN DE POLDER. 

Gershwin, Berlin, Goodman, Stan Getz, Brubeck zijn legendarische namen in de  jazzwereld en wereldwijd bekend.  Zaterdag 29 april zullen deze jazzklassiekers te horen zijn in het Poldertheater van  Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk. 

‘Jewish Jazz’ bestaat uit de enthousiaste musici Mirjam van Dam, Ed Boekee, Peter  Beuker en Niels Tausk en volgt het muzikale spoor van de grote componisten aan de  hand van verhalen, biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastisch muziek,  geschreven veel componisten van Joodse afkomst. 

Het is het New York van de jaren ’20 en ’30. Joodse immigranten, vluchtelingen uit  Rusland en omstreken, ontpopten zich in ‘Tin Pan Alley’, het centrum van de New  Yorkse muziekbusiness, als componist, liedjesschrijver en artiest. In de hoogtijdagen  van de jazz droegen zij eraan bij om Broadway en Hollywood met hun theaters en  muziekfilmindustrie op de kaart zetten. Van Oost-Europese klezmer tot verboden samenwerkingen in clubs in Harlem, New  York in de jaren 20 en ’30 en van Hollywood musicals tot Noord-Afrikaanse invloeden: de evolutie van jazz is altijd sterk beïnvloed door Joodse muzikanten en  hun muzikale erfgoed. Deze geschiedenis is niet overal bekend en daarom is de  voorstelling juist zo verrassend.

Tickets

  • Jazz in de polder

    Gershwin, Berlin, Goodman, Stan Getz, Brubeck zijn legendarische namen in de jazzwereld en wereldwijd bekend. Zaterdag 29 april zullen deze jazzklassiekers te horen zijn.

    € 20,00
    +€ 0,50 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share This Event

bottom of page