top of page

za 20 mei

|

Sommelsdijk

Tom Waits door Flip Noorman

FLIP NOORMAN oogst dit jaar een en al lof met zijn voorstelling rond de muziek van Tom Waits en zal op zaterdag 20 mei een optreden verzorgen in het Poldertheater van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk.

Tom Waits door Flip Noorman
Tom Waits door Flip Noorman

Tijd en Locatie

20 mei 2023, 20:00

Sommelsdijk, Kokseweg 6, 3245 LA Sommelsdijk, Nederland

Over het evenement

FLIP NOORMAN oogst dit jaar een en al lof met zijn voorstelling rond de muziek van  Tom Waits en zal op zaterdag 20 mei een optreden verzorgen in het Poldertheater  van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk. 

Wie de vorige concerten van Noorman bijwoonde met Vera van der Bie naast hem zal  zeker ook nu weer verrast worden door de vertalingen van het repertoire van Tom  Waits. Geen gemakkelijke opgave om een muzikaal genie zoals Waits te vertolken  maar de recensies en reacties van het publiek zijn erg enthousiast. Ook Tom Waits  heeft persoonlijk zijn zegen gegeven over de reeks concerten. Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon,  maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een  wagen te overrijden’ (Daniel Durchholz). 

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een  reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms  vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend ‘spoken word’. Ja, als je ze dan  toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van  Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen. Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman  op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het  theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in  dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te  horen zijn. Ook deze avond zingt Vera van der Bie naast Noorman en begeleidt hem  op viool en bas. 

Dit optreden wordt door Lust en Last georganiseerd tijdens de KunstKijk die van 18  t/m 21 mei georganiseerd wordt op Goeree-Overflakkee met beeldende kunst op  veel locaties. Ook rondom dit optreden zal er veel kunst te zien op het terrein van de  Hofstede. De exposities zijn gratis toegankelijk.

Tickets

  • Tom Waits in de Polder

    TOM WAITS DOOR FLIP NOORMAN. FLIP NOORMAN oogst dit jaar een en al lof met zijn voorstelling rond de muziek van Tom Waits en zal op zaterdag 20 mei een optreden verzorgen in het Poldertheater van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk.

    € 20,00
    +€ 0,50 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Share This Event

bottom of page